Reprezentácia SR v podaní Emky

18.04.2014 20:14

Reprezentovanie SR v Rakúskom Linzi v podaní našej hráčky Emky Labošovej

Dňa 18.4.2014 sa začal medzinárodbý turnaj v Rakúskom Linzi, na ktorom reprezentuje SR naša hráčka Emka Labošová. Hneď v prvý deň si počínala výborne. V kategórii jednotlivci Emka, ktorá je mimochodom na turnaji nasadená ako jednotka, hrala dva zápasy. Prvý zápas o 17:30 so Silvou Celiou (INF) vyhrala 3:0 (8,10,11), o 19:00 nastúpila na zápas so Štepanovou Gabrielou z Českej Republiky a poradila si s ňou takisto 3:0 (5,2,4). Tretí zápas v skupine odohrala proti Linden Aleksandre a zvíťazila s ňou po tuhom boji tesne 3:2 ( 5,-9,-9,7,5 ). V 32-kovom pavúku nastúpi až v druhom kole keď to prvé vyhrala bez boja a nastúpi proti  Pavade Prithika. S Pavade vyhrala Emka hladko 3:0 ( 6,5,5 ). V osmičke tesne vyhrala 3:2 ( 2,-9,-5,5,5 ) so Schreiner Franziskou. V semifinále si poradila zase 3:2 ( 3,12,-9,-13,2 ) po dlhom boji. Ale však vo finále podľahla Monfardini Gale keď prehrala najtesnejším rozdielom setov 3:2 ( -12,3,-5,5,-7 ). A tak obsadila Emka celkovo druhé miesto.

V kategórii družstvá Emka nastúpila bok po boku s hráčkou, jej dlhoročnou súperkou a dobrou kamarátkou bieloruskou Margaritou Baltushite. V skupine odohrali už dva z dvoch zápasov. Prvý odohrali s tímom SC Furstenfeldbruck 2 a zvíťazili s nimi 3:0 na zápasy, keď Emka aj Baltushite vyhrali svoje zápasy 3:0 na sety a štvorhru vyhrali 3:1 na sety. Druhý zápas v skupine odohrali s rakúšankami z tímu Froschberg. S nimi si taktiež poradili 3:0 na zápasy, keď rovnakým pomerom vyhrali svoje zápasy a štvorhru vyhrali tentokrát 3:0 na sety. Takže vyhrali svoju skupinu so skóre 6:0. Všetci postupujúci si zahrali ďalšiu skupinu na pretriedenie tých najlepších. Družstvo Belarus s našou Emkou malo v tejto skupine reprezentácie Francúzka a Rakúska. S Rakúšankami vyhrali 3:1 na zápasy keď Emka prehrala svoj prvý zápas na turnaji 3:1 na sety ale víťazstvo vybojovali vďaka dvom bodom Bielorusky Baltushite ktorá vyhrala svoje zápasy,  3:2 na sety s Emkinou premožiteĺkou Zlatilovou Dzesikou a s Kelermann Sophie 3:1 na sety. Spoločnú štvorhru dokázal náš tím vyhrať v pomere 3:2 na sety a celkovo tento zápas vyhrali 3:1. S Francúzkami to bolo jednoznačnejšie a poradili si s nimi 3:0 na zápasy, keď Baltushite vzhrala svoj zápas s Randriantsoa Vony Ange 3:2  na sety a Emka si poradila so Silvou Celiou 3:0 na sety a štvorhru vyhrali rozdielom 3:2 na sety. Vyhrali aj svoju druhú skupinu a ako víťazky skupiny nastúpili vo finálovej osmičke proti SC Furstenfeldbruck 1 s ktorými zvtazili 3:0 na zápasy keď Baltushite s Felbenmeier, Emka s Hanclick a štvorhru proti obidvom vyhrali 3:0 na sety. V semifinále nastúpili proti Slovinkám. Baltushite s Tofant zvíťazila tesne 3:2, Emka 3:0 s Naglic a štvorhru vyhrali 3:1 a tak po výhre 3:0 postúpili do finále. Vo finále narazili na tím Francúziek s ktorými v druhej skupine vyhrali 3:0 na zápasy. No však vo finále bolo úplne o inom keď trenér Francúziek spravil zmenu v rozpísaní hráčok na zápas. Baltushite nestačila na Silvu ktorej podľahla 3:0 na sety, Emka podľahla Randriantsoe taktiež 3:0 na sety, štvorhru sa im podarilo vyhrať v pomere 3:1 na sety a keď Baltushite prehrala svoj druhý zápas s Randriantsoe 3:2 na sety prehrali tak celkovo 3:1 na zápasy a obsadili tak celkovo druhé miesto. Gratulujeme !!!

V štvorhre nastúpi tiež s Bieloruskou Baltushite. V 64-kovom pavúku mali voľné kolo a postúpili tak do 32-ky kde nastúpili proti nemeckej dvojici Horlebein Svenja a Schreiner Franziska s ktorými zvíťazili 3:0 na sety a postúpili tak do 16-tky kde nastúpili proti Wetzel Katarina a Fath Lea s ktorými zvíťazili 3:0.  A tak v osmičke nastúpili proti Češkám Matejovskej a Pytlíkovej a vyhrali 3:1 na sety. V semifinále zvíťazili 3:1 na sety, a vo finále vyhrali 3:1 na sety proti Randriatsoa Vony Ange a Silve Celii. Po tejto výhre sa mohli radovať z víťazstva v kategórii štvorhier. Gratulujeme !!!

 

 

 Info o turnaji TU.