Východoslovenský pohár staršie a mladšie žiactvo

04.03.2013 09:04

Ďalšie výborné výkony našich hráčov na VSPM

V sobotu náš klub bol usporiadateľom 3. kola VSPM staršieho žiactva. Predstavilo sa 32 chlapcov a 18 dievčat prevažne z košického kraja. Trochu som mal obavy o svojich zverencov, nakoľko skoro všetci boli po chorobe a celý týždeň netrénovali. Z chlapcov sa najviac očakávalo od Adama. Choroba sa zjavne podpísala na jeho hre. Adam to nakoniec dotiahol na 5. miesto. Z dievčat si Ema  pripísala ďalšie prvenstvo a Sofia skončila deviata. Turnaja sa zúčastnili aj naši najmladší stolný tenisti Patrik, Matej, Klaudia a Natália, ktorí zbierali svoje ďalšie skúsenosti.

Turnaj vďaka celému organizačnému kolektívu mal opäť hladký priebeh za čo všetkým patrí veľké poďakovanie.

V nedeľu sme skoro ráno cestovali do Starej Ľubovni, kde nás čakalo posledné kolo VSPM mladšieho žiactva. Prvý variant bol, že pôjde len Ema so Sofiou, nakoniec vďaka pochopeniu rodičov sme do Ľubovne cestovali na štyroch autách a boli sme jednou z najpočetnejších výprav. Obával som sa o Emku a Sofku, či po náročnej sobote a hlavne po chorobe to fyzicky zvládnu . Sofi zabojovala a včera nazbierala sily v tých najdôležitejších zápasoch. V osemfinále vyhrala na A. Majerskou 3:0 a vo štvrťfinále nad J. Dzelinskou 3:2. Skončila na peknom 4. mieste. Na neuzdravenej Emke bolo únavu vidieť ešte viac, ale aj napriek tomu Emka nenechala nič na náhodu a s prehľadom vyhrala aj tento turnaj. Čo účasť na VSPM, to víťazstvo ! Nakoľko tento turnaj sa zarátaval do družstiev, Emka so Sofi sa tak stali celkovými víťazkami základnej časti VSPM a teraz ich čaká na domácej pôde finále, kde ich súperkami budú družstvá Michaloviec, Valalík a Žipova. Veľká gratulácia dievčatá a vo finále budeme držať poriadne palce.

Tento turnaj mal pre nás ešte jedno veľké pozitívum a to bola predvedená hra našich najmenších. Tí sa svojich starších súperov vôbec nezľakli. Odvážne a pekne zahrali Natálka s Klaudi, trochu menej sa darilo Matejovi, za to jeho sestrička Miška nám pripravila nezabudnuteľný zážitok. V zápase proti A. Vodičkovej, ktorá bola od Mišky o dve hlavy vyššia a 7 rokov staršia naša najmladšia nádej ukázala čo v sebe skrýva. Miška sa nezľakla svojej súperky a za veľkej podpory fanúšikov po tuhom boji dotiahla zápas do víťazného konca, čím si vyslúžila potlesk celej haly.

Domov sme odchádzali riadne unavení, ale osobne si myslím z dobrým pocitom, vďaka skvelým úspechom a predvedenej hre našich detí.

VSPM - výsledky

Konečné poradie družstiev dievčatá mladšie žiačky.pdf (353,3 kB)

P.S. Ďakujeme za super fotky p. E. Rehovi (STK Lokomotíva Košice)

 

 

Fotogaléria VSPM Čaňa a St. Ľubovňa