Majstrovstvá Slovenska staršieho žiactva

19.05.2014 12:08

Majstrovstvá Slovenska staršieho žiactva

Cez víkend 17-18.5.2014 sa v hale stolnotenisového klubu STO Valaliky odohrávali majstrovstvá Slovenska v kategórii staršie žiactvo kde sa zúčastnilo 32 najlepších chlapcov podľa rebríčka a 24 dievčat. Na tomto turnaji nás reprezentovali  traja naši hráči a to Emka Labošová, Viki Papcunová a Adam Laboš.

Adam

V skupine mal Dávida Mikuša z Topolčian, Rasťa Hurku z Valalík a Martina Vlačušku z Nitry. Proti Mikúšovi Adam prehral tesne po dobrom výkone 3:2 na sety. S Hurkom vyhral 3:1 a s Vlačuškom 3:0 na sety. To znamenalo pre Adama postup do 16-tky z druhého miesta. V 16-tke narazil na Jakuba Zelinku ktorému však podľahol hladko 4:0 na sety a tak skončil na 9-16. mieste.

Vo štvorhre Adam hral  bok po boku s Tomášom Horňakom z Valalík. V prvom kole si hladko poradili s dvojicou Petríka Milan 3:0. V osmičke však narazili na prvú nasadenú dvojicu na turnaji Špánika a Wiltschku ktorým podľahli 3:0. A skončil tak 5.-8.

V zmiešanej štvorhre hral Adam s našou Viki a nedarilo sa im dobre keď hneď v prvom kole podľahli dvojici Mališová Turek a to v pomere 3:2 na sety a skončili ta 17.-24.

Viki  

Do skupiny mala Viki dosadenú Beliansku Sarah z Majcichova a Čermákovú Paulu z Karlovej Vsi. S Čermákovou Viki prehrala a to presvedčivo 3:0 na sty ale však z Belianskou Viki po skvelom výkone zvíťazila 3:2 a tak postúpila medzi 16 najlepších kde narazila na tímovú spoluhráčku Emku ktorej podľahla 4:0 na sety a tak skončila 9.-16.

Štvorhru Viki hrala so Sokolskou zo Spišských Vlách a podľahli hneď v prvom kole vyššie nasadeným Šinkárovej a Švajdlenkovej a to 3:0. Skončili tak na 9.-12. mieste.

Emka

Emka bola na tomto turnaji nasadená ako prvá a v skupine nenechala nič na náhodu a Terezkovú so Šrámkovou zdolala hladko 3:0 na sety neskôr zdolala Viki. O ostup do semifinále Emka bojovala s Puchovanovou ktorú zdolala po ťažkom zápase 4:2 na sety. V semifinále Emka zdolala domácu Vancákovú 4:0 a tak vo finále narazila na Kukuľkovú z Trnavy ktorú taktiež zdolala a to 4:1 a stala sa tak majsterkou Slovenska.

Štvorhru hrala s Katkou Belopotočanovou z Tvrdošína. V osmičke narazili na Čermákovú a Marouskovú ktoré zdolali 3:0 na semifinále sa proti nim postavili domáce Klučárová a Vancáková, naše si s nimi poradili 3:1 a vo finále podľahli Kukuľkovej a Grigelovej a to tesne 3:2 na sety. Obsadlili tak striebornú priečku.

V mixe s Dávidom Wiltschkom skončli takisto druhý keď 16-tkou prešli 3:0 8-mičkou 3:1 a semifinálem tiež 3:1. Finále však prehrali 3:2 na sety a skončili taktiež na druhom mieste.

 

Ďakujeme za vzornú reprezentciu klubu a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

Majstrovstvá Slovenska staršieho žiactva

Táto fotogaléria je prázdna.